Korábban buszokat, most kistehereautókat rongált meg

Rendőrség

A Ceglédi Járási Ügyészség három napon belül bíróság elé állítja azt a férfit, aki bűnügyi felügyelet szabályait megszegve elvitt egy kistehergépkocsit Abonyban. Három utcát tett meg, rommá törve a járművet.

A bűnügy gyanúsítottja egy ceglédi férfi, aki jelenleg bűnügyi felügyelet hatálya alatt áll, lakását csak engedéllyel hagyhatja el. Korábban azért indult vele szemben büntetőeljárás, mert Kecskeméten az autóbuszpályaudvaron több autóbuszt megrongált, egy buszt pedig el akart vinni, amikor tetten érték.

A férfi 2019. május 3-án engedély nélkül, ittasan távozott a bűnügyi felügyelettel kijelölt lakcíméről. Vonattal Abonyba ment, a vasútállomásról indulva gyalog kószált a város utcáin. Észrevette, hogy egy kisteherautó ajtaja nyitva van, az indítókulcsot a járműben hagyták.

Beült a kisteherautóba, beindította és elhajtott vele. Három utcán keresztül ment, amikor egy kerítésnek ütközve megállt. A gyanúsított kiszállt a járműből és el akart futni. A balesetet észlelő járókelők megpróbálták feltartóztatni férfit, de ő elmenekült. Az Abonyi Rendőrőrs járőrei azonban pár percen belül elfogták a gyanúsítottat, aki őrizetbe került.

A férfinak nem volt vezetői engedélye.

A kistehergépkocsiban mintegy 700.000,- forint kár keletkezett.

A Ceglédi Járási Ügyészség gyorsított eljárásban, az őrizet tartama alatt a mai napon állítja bíróság elé a jármű önkényes elvételének bűntettével gyanúsított férfit.