Vonattal hozott Svájcból drogot

Rendőrség

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) munkatársai két kábítószer-kereskedőt fogtak el, és húszmillió forint értékű kábítószert foglaltak le.

A KR NNI Kábítószer Bűnözés Elleni Osztálya jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást a 28 éves A. O. nigériai állampolgár és a 23 éves L. Tamara fővárosi lakos ellen.

A rendőrök 2019. március 30-án a Keleti pályaudvar parkolójában vonták intézkedés alá L. Tamarát, akinél a ruházat- és csomagátvizsgálás alkalmával 239 gramm kokaint találtak. A nő a kábítószert Svájcból szállította Budapestre továbbértékesítés céljából. A helyszínre érkező 28 éves társát szintén intézkedés alá vonták a nyomozók.

A rendőrök átkutatták közös VI. kerületi lakásukat és további 3,38 kilogramm (több ezer) ecstasy tablettát, 310 gramm – az előzetes vegyészszakértői vélemény szerint – kokaint, 76 gramm halucinogén gombát, csekély mennyiségű marihuánát, valamint a kábítószer hígításához és adagolásához használt eszközöket és nagy mennyiségű valutát találtak. A lefoglalt drogok feketepiaci összértéke közel 20 millió forint.

A rendőrök az elfogott személyeket előállításukat követően gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették őket, és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására, amelyet 2019. április 1-jén az illetékes bíróság elrendelt.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Kábítószer Bűnözés Elleni Osztálya szakértők bevonásával folytatja a nyomozást.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.