Stop tábla figyelmen kívül hagyása miatt történt baleset a 42-es főúton

Rendőrség

A közlekedési balesetben ketten súlyos, hárman könnyű sérüléseket szenvedtek. A berettyóújfalui rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát.

A Berettyóújfalui Rendőrkapitányság közúti baleset gondatlan okozása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott vizsgálatot egy román gépjárművezetővel szemben. A nyomozás adatai szerint a 20 éves férfi 2019. január 18-án 6 óra körül közlekedett személyautójával a 4808-as számú úton, azonban a 42-es számú főút kereszteződéséhez érve figyelmen kívül hagyott egy „Állj! Elsőbbségadás kötelező” jelzőtáblát, kikanyarodott a főútra, és összeütközött egy szabályosan közlekedő kamionnal. A balesetben a személyautó vezetője és egyik utasa súlyos, míg másik három utasa könnyű sérüléseket szenvedett. A rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki a román férfit, aki elismerte a felelősségét a baleset okozásáért. A nyomozás vizsgálati szakaszában a rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat átadták az ügyészségnek.

A közúti közlekedési balesetek elkerülhetőek. Felhívjuk a gépjárművezetők figyelmét, hogy minden esetben fokozott óvatossággal közlekedjenek. Vegyék figyelembe az adott időjárási-, látási- és útviszonyokat! Ne feledjék, a közlekedési szabályok betartásával megelőzhetőek a balesetek!