Rokkantkártyás csalókat füleltek le Debrecenben

Rendőrség

Bűncselekmény elkövetésével gyanúsíthatóak azok a sofőrök, akik mozgásában korlátozott személy nevére kiállított parkolási engedélyt használtak jogosulatlanul Debrecenben.

A nyomozás adatai szerint 2019. január 11-én 9 óra 30 perkor egy 54 éves sofőr az általa vezetett személygépkocsival leparkolt a Debrecen, Múzeum utcán lévő fizetős várakozóhelyen, majd jogosulatlanul kihelyezte édesanyja nevére kiállított parkolási engedélyt. A rendőrök a hajdúsámsoni lakost előállították a Debreceni Rendőrkapitányságra, ahol a nyomozók kihallgatták. A férfi elmondta, hogy nem volt nála készpénz és úgy gondolta, hogy csak a pár perces ügyintézés idejére használja a mozgásában korlátozott személy részére kiállított okmányt.

Egy másik sofőr még aznap, 9 óra 30 perkor az általa vezetett személygépkocsival leparkolt egy Debrecen belvárosi, fizetős várakozóhelyen, majd jogosulatlanul kihelyezte egy mozgásában korlátozott rokona nevére kiállított parkolási igazolványt.  A rendőrök a férfit előállították a Debreceni Rendőrkapitányságra, ahol a nyomozók kihallgatták. A 47 éves helyi lakos elmondta, hogy nem volt nála aprópénz, ezért használta az okmányt.

Szintén aznap 11 óra 30 perc körül Debrecenben, a Kálvin téren parkolt le gépkocsijával egy 48 éves sofőr. A férfi a fizetős várakozóhelyen nem vett jegyet, hanem az autó szélvédője mögé kihelyezett egy mozgásában korlátozott személy részére kiállított parkolási igazolványt, amelyre nem volt jogosultsága. A rendőrök tetten érték a férfit és előállították a rendőrkapitányságra, ahol a nyomozók kihallgatták.

A Debreceni Rendőrkapitányság mindhárom sofőrrel szemben közokirat-hamisítás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást, amelynek vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték és az iratokat átadták az ügyészségnek.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a gépjárművezetők figyelmét, hogy közokirat-hamisítás bűntett elkövetésével gyanúsítható az a sofőr, aki hamis, hamisított vagy más nevére szóló valódi közokiratot felhasznál!