12 éves tagja is volt az alkalmi autótolvaj bandának

Rendőrség

A két fiatal férfi és gyermekkorú társuk Nádudvarról kötöttek el egy parkoló autót. Látogatóba indultak Kabára, de csak Hajdúszoboszlóig jutottak.

Egy nő tett bejelentést a rendőrségre 2018. november 13-án 8 óra 30 perc körül arról, hogy személyautójával egy Nádudvar mellett lévő mezőgazdasági területen leparkolt, azonban ismeretlenek eltulajdonították. A bejelentést követően a Hajdú-Bihar Megyei Tevékenység-irányítási Központ tájékoztatta a szolgálatot teljesítő rendőröket a jármű típusáról és rendszamáról, így rövid időn belül az egyenruhások Hajdúszoboszlón megállították az autót és igazoltatták a sofőrt, valamint két utasát.

A 20 éves B. Lajost, a 19 éves B. Márkot, valamint 12 éves társukat előállították a rendőrkapitányságra, ahol a nyomozók a két fiatal férfit gyanúsítottként kihallgatták. A nádudvari lakosok beismerték tettüket, valamint elmondták a rendőröknek, hogy gyalog indultak el rokonlátogatóba Nádudvarról Kabára, azonban menet közben meglátták az autót és úgy döntöttek, hogy kölcsön veszik. A személyautóban benne volt a kulcs, így B. Lajos beült a volánhoz és elindultak Kaba irányába.

A Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányság a gyanúsítottakkal szemben jármű önkényes elvétele bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást.