Álcázott kocsikkal is mérnek a rendőrök – jövő héttől razzia

Rendőrség

Egy hónapos razziát tart az autópályákon és az autóutakon a rendőrség. A szokásosnál jóval több traffipaxszal mérik majd a sebességet, sőt bevetik a „civilnek álcázott” kocsikat is.

A hirado.hu azt írja, a rendőrség tapasztalatai szerint továbbra is sok a szabálytalan sofőr, rengetegen mennek gyorsabban a megengedettnél, így megnőtt a balesetek száma is.

Kezdődik a gyorshajtók kiszűrésére indított akció. A következő egy hónapban a gyorsforgalmi utak többségén fokozottan ellenőrzik, hogy az autósok betartják-e a megengedett sebességet. A rendőrök többek között az M1-esen, az M5-ösön, az M7-esen, de például M85-ösön is ellenőriznek.

A mostani akcióban továbbra is felhasználják a kiépített Véda kamerarendszer adatait is. A tapasztalatok szerint sokan ezeknél sem lassítanak, pedig jól látható tábla jelzi, hogy mérik a sebességet.

Idén eddig a rendőrök már több mint 300 ezer gyorshajtást regisztráltak, és majdnem 9 milliárd forint pénzbírságot szabtak ki. A rendőrség arra hívja fel a figyelmet, hogy a közlekedési szabályok mindenki biztonságát szolgálják.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.