Több baleset is történt Hajdú-Biharban az elmúlt napon

Rendőrség

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a járművezetők figyelmét, hogy fokozott óvatossággal és körültekintéssel, valamint a jogszabályok előírásainak megfelelően közlekedjenek! Ne feledjék: mindenkit hazavárnak!

Egy 51 éves férfi az általa vezetetett személygépkocsival és az ahhoz kapcsolt utánfutóval közlekedett 2018. augusztus 7-én 9 óra 30 perc körül a 3316-os számú úton. A sofőr Balmazújváros felől Debrecen irányába haladt, amikor nem megfelelően választotta meg járműve sebességét, ezért az útszéli árokba borult. A balesetben a helyi lakos könnyű sérüléseket szenvedett.

1A debreceni rendőrök egy baleset helyszínén intézkedtek 2018. augusztus 7-én 9 óra 45 perc körül. Egy 65 éves nő közlekedett kerékpárjával Debrecenben, a Hunyadi utcán, a Péterfia utca felől a Darabos utca irányába, amikor a fényjelző készülék tilos jelzését figyelmen kívül hagyta és kikanyarodott egy menetrend szerint közlekedő villamos elé, amellyel összeütközött. A balesetben a nő könnyű sérüléseket szenvedett.

2Egy 74 éves férfi az általa vezetett személygépkocsival közlekedett 2018. augusztus 7-én 10 óra 20 perc körül a 471-es számú főúton. A muronyi férfi Debrecen felől Hajdúsámson irányába haladt, amikor nem tartott kellő követési távolságot, ezért az előtte szabályosan közlekedő és forgalmi okból lassító Lada típusú személyautónak nekiütközött. A balesetben a Ladát vezető 29 éves sofőr könnyű sérüléseket szenvedett.

3A 48-as számú főúton történt egy baleset 2018. augusztus 7-én 13 óra 40 perc körül. A rendelkezésre álló adatok szerint egy 41 éves férfi közlekedett az általa vezetett személygépkocsival Debrecen felől Vámospércs irányába, amikor nem tartott kellő követési távolságot, ezért az előtte szabályosan közlekedő Fiat típusú személygépkocsinak nekiütközött. A balesetben a Fiatot vezető 35 éves nő könnyű sérüléseket szenvedett.

4A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a közlekedők figyelmét:

 

  • A hőségre illetve a megnövekedett forgalomra való tekintettel a lassúbb haladás mellett fontos, hogy megtartsák a megfelelő követési távolságot. A biztonságos közlekedés érdekében az előttünk haladtól olyan távolságot tartsunk, hogy hirtelen fékezés esetén is meg tudjunk állni. A szakértők azt tanácsolják, hogy a mindenkori követési távolság legalább akkora legyen, mint amit az adott sebességgel haladva járművünk két másodperc alatt megtesz!
  • A legjobb prevenció minden esetben a közlekedési szabályok megtartása, azonban a megváltozott időjárási viszonyokhoz való alkalmazkodás is kiemelten fontos. Aki nehezen viseli a meleget, ebben az időszakban lehetőleg ne üljön volán mögé! Ha feltétlenül szükséges elindulni, akkor vezessen mindig kipihenten és gyakrabban álljon meg felfrissülni, és előre tervezze meg az útvonalat!
  • Fogyasszon kellő mennyiségű folyadékot és mindig legyen a gépkocsiban hűtött ásványvíz vagy üdítőital!
  • Legyen türelmes, vezessen kissé lassabban!
  • Ha megáll a járművel, lehetőleg ne napos helyen hagyja! Soha ne hagyjon a parkoló gépjárműben kisgyermeket vagy háziállatot, még rövid időre sem, mert a felforrósodott utastérben ennek akár életveszélyes következményei is lehetnek!