Szorosabbá fűzik az együttműködést a rendőrséggel a hajdú-bihari halőrök

Rendőrség

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság és a Hajdú-Bihar Megyei Horgász Szervezetek Szövetsége együttműködési megállapodást kötött.

Dr. Gyurosovics József rendőr dandártábornok, a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője és Márkus Gábor, a Hajdú-Bihar Megyei Horgász Szervezetek Szövetség elnöke 2018. május 4-én együttműködési megállapodást írtak alá.

Az együttműködés célja a megyei vizek halállományának, a vizek környezeti és természeti értékeinek, a vízparti telepített és épített értékeknek hatékonyabb védelme.

Az együttműködők kiemelt figyelmet fordítanak a horgászatra, halászatra vonatkozó jogszabályi előírások érvényesülésének ellenőrzésére, különös figyelemmel az orvhalászat megakadályozására, valamint a jogsértések felderítésére, elkövetők elfogására, a vízpartok közbiztonsági védelmére.

A rendőrök és a halőrök a korábbi szakmai kapcsolat szorosabbá tétele, a tevékenységük összehangolása érdekében közös járőrszolgálatokat szerveznek és továbbra is fenntartják a köztük lévő hatékony információcserét.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.