Három ember halt meg Debrecen közelében – bíróság előtt a vétkes sofőr

Rendőrség

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya kettőnél több ember halálát okozó közúti baleset gondatlan okozása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást egy 31 éves férfival szemben.

A nyomozás adatai szerint a debreceni férfi 2017. október 3-án 22 óra körül közlekedett az általa vezetett Skoda típusú személyautóval a 354-es számú úton, Bocskaikert felől Debrecen irányába. A sofőr haladása során áttért a gépjárművel a menetirány szerinti bal oldali forgalmi sávba, ahol frontálisan összeütközött egy vele szemben közlekedő Seat típusú gépkocsival.

A baleset következtében a Seatot vezető férfi, valamint két női utasa olyan súlyos sérüléseket szenvedtek, hogy a helyszínen életüket vesztették, míg a jármű további két utasát és a Skoda vezetőjét súlyos sérülésekkel vitték kórházba a mentőszolgálat munkatársai.

A rendőrök a 31 éves férfit később gyanúsítottként hallgatták ki, aki a baleset okozásáért elismerte a felelősségét.

A nyomozó hatóság a gyanúsítottal szemben folyatott büntetőeljárást 2018. február 2-án befejezte és az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal továbbította az ügyészség részére.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.