A bűnmegelőzésről hallássérülteknek

Rendőrség

A Siketek és Nagyothallók Hajdú-Bihar Megyei Egyesületének debreceni székházában tartott előadást a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztály vezetője 2017. szeptember 7-én.

A találkozón dr. Juhász Zoltán rendőr alezredes bűnmegelőzési osztályvezető tartott előadást, amelynek célja az volt, hogy a hallásukban korlátozottak is megismerjék azokat a leggyakrabban előforduló bűncselekmények jellemzőit, elkövetési módszereit és megelőzési lehetőségeit, amelyek leginkább veszélyeztetik őket.

A jeltolmács segítségével tartott interaktív előadáson a bűnmegelőzési szakember elsősorban a vagyon elleni bűncselekményekről és a korlátozott hallás miatt veszélyes élethelyzetek megelőzéséről beszélt.

Hasznos tanácsokon kívül a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársa olyan vagyonvédelmi eszközöket is bemutatott, amelyek nem igényelnek jelentős anyagi ráfordítást, de alkalmazásukkal mégis sokat tehetnek a saját biztonságuk megteremtéséért, az áldozattá válásuk elkerüléséért.

A hallássérült emberek segítségkérési lehetőségeik korlátozottabbak, ezért az előadáson az alezredes ismertette azokat a telefonszámokat, elérhetőségeket, amelyeken a nap 24 órájában akár SMS-ben is segítséget kérhetnek a rendőrségtől a siketek és nagyothallók.

Amennyiben bűncselekmény áldozatává válna, kérjük, azonnal értesítse a Rendőrséget a 107-es, 112-es segélyhívó számon illetve az SMS vonalon hallássérültek számára +36-20/9000-107.