Fókuszban a közlekedésbiztonság

Rendőrség

A Balmazújvárosi Rendőrkapitányság illetékességi területén lévő közutakon rendszeresek a prevenciós jellegű, a közlekedésbiztonság javítását elősegítő ellenőrzések. Az utakon visszatérő rendőri jelenlétre lehet számítani, amely a tapasztalatok szerint jogkövető magatartásra sarkallja az úton lévőket és ösztönzőleg hat a szabályok betartására. A 3316-os számú úton és Balmazújváros belterületén 2017. augusztus 3-án délelőtt tartott közlekedésrendészeti intézkedések elsősorban a passzív biztonsági eszközöket nem használó, az előzési szabályokat megsértő és ittas járművezetők kiszűrésére irányultak. A rendőrök 21 gépjárművezetőt ellenőriztek, akik közül egy sofőrrel szemben szabtak ki helyszíni bírságot, míg egy járművezetővel szemben szabálysértési feljelentést tettek. Az alkoholszonda minden esetben negatív eredményt mutatott.

A rendőrök felhívták a motorkerékpárral közlekedők figyelmét a megfelelő védőfelszerelés használatára, amely kiemelt jelentőséggel bír a sérülések megelőzésében és/vagy súlyosságának tompításában.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság elsődleges feladatai közé tartozik a közlekedésrendészeti feladatok maradéktalan ellátása mellett a közlekedés biztonságának megteremtése. A közlekedők így folyamatos ellenőrzésekre számíthatnak a megye útjain, annak érdekében, hogy a hatóság minél több kockázati tényezőt kiszűrjön a forgalomból.