Elfogták a debreceni zsebtolvajt

Rendőrség

A Debreceni Rendőrkapitányság nyomozást folytat V. Zsolt 24 éves helyi lakossal szemben kifosztás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

Egy férfi tett bejelentést 2017. május 13-án 2017. 05. 13-án, hogy 17:00 óra és 18:00 óra közötti időben Debrecenben a Nagyállomás várótermében elaludt és eközben a jobb zsebéből eltulajdonították 240.000 forintját.

A nyomozók széleskörű adatgyűjtést folytattak az ügyben, mely eredményeként elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható V. Zsoltot. A 24 éves debreceni férfit a rendőrök 2017. július 18-án gyanúsítottként kihallgatták, vele szemben a Debreceni Rendőrkapitányság kifosztás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja a nyomozást.

Kérjük figyeljenek értékeikre! Az időskorúak sérelmére elkövetett bűncselekmények legnagyobb része vagyon elleni cselekmény. Ezek közül is elsősorban lopás (alkalmi lopás, zseblopás, betöréses lopás, besurranásos lopás, trükkös lopás, pénzváltásos lopás, kórházi lopás) csalás, sikkasztás és rablás áldozatává válnak ezen korosztály tagjai. Az elkövetők a sérelmükre elkövetett bűncselekmények során azt használják ki, hogy az áldozatok jószívűek, hiszékenyek, egyedül élnek. Az óvatlanság, túlzott bizalom még mindig gyakori áldozati magatartás. Az idős emberek korukból, egészségi állapotukból, életmódjukból, szokásaikból, hiszékenységükből adódóan könnyebben megtéveszthetőek.