Lezárult a DADA program

Rendőrség
A Debreceni Rendőrkapitányság bűnmegelőzési munkatársa három éven keresztül tartott interaktív előadásokat egy alsó tagozatos osztálynak.

A Debreceni Rendőrkapitányság bűnmegelőzési munkatársa 2017. május 25-én megtartotta a Rendőrség DADA programjának záró előadását a debreceni Szent Efrém Görögkatolikus Óvoda, Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola 5. osztályos tanulóinak.

Az oktatási intézményben 2014. évtől az idei évig havi rendszerességgel találkozott Bara Pál rendőr zászlós a 23 gyermeket számláló osztállyal.  A programban résztvevő diákok az interaktív oktatásokon prevenciós ajánlásokat hallhattak a bűncselekmények megelőzése érdekében, ismereteket szerezhettek a közúti közlekedés szabályairól és olyan bűnmegelőzési információkkal is gazdagodhattak, amelyek segítségével csökkenthetik az áldozattá válás kockázatát akkor, amikor a világhálón szörföznek. A program során közvetlen kapcsolat alakult ki a pedagógusokkal is, akik a foglalkozásokat kifejezetten hasznosnak és tanulságosnak tartották.

Az utolsó tanórán a program oktatója valamint Bereczki Dóra rendőr főtörzsőrmester a Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának munkatársa és D.A.D.A. oktatója kötetlen foglalkozás keretében a nyári szünidő veszélyeiről beszélgetett a diákokkal, továbbá játékos bűnügyi technikai bemutató keretében az önként vállalkozó diákok ujjlenyomatukat is megörökíthették saját maguk számára.

A Szent Efrém Görögkatolikus Óvoda, Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában a 2017/2018-as tanévben újabb, alsó tagozatos osztályban indul a program.