Figyeljen értékeire, regisztrálja kerékpárját!

Rendőrség
A Debreceni Tavaszi Országos Kirakodóvásár területén kerékpáros regisztrációval is várják az érdeklődőket a debreceni rendőrök.

A Debreceni Tavaszi Országos Kirakodóvásár területén és annak környezetében a rendőrség feladata a közrend, közbiztonság fenntartása, a közlekedés zavartalanságának biztosítása, a jogsértő magatartások megelőzése, kiszűrése, felderítése. A rendet nemcsak egyenruhás rendőrök fogják felügyelni, hanem civil ruhás nyomozók is. Az áldozattá válás kockázata jelentősen csökkenthető néhány óvintézkedés betartásával, ezért kérjük, hogy a vásár forgatagában is figyeljenek értékeikre!

A vásár a zsebtolvajoknak ideális elkövetési terepet jelenthet. A lopások elkerülése érdekében értéktárgyait, pénztárcáját, mobiltelefonját, iratait ne tegye a táska tetejére, annak külső zsebébe! Lehetőleg a táska belső zsebében helyezze el értékeit, amelyet tartson szorosan testközelben! A vállra akasztható táskát ne a háta mögé tegye, hanem tartsa szorosan a teste előtt, így észrevétlenül senki nem nyúlhat hozzá.

Ügyeljen arra, hogy a bankkártyája mellett véletlenül se legyen ott a PIN kód! Gyanúsan viselkedő személyek esetén ellenőrizze értékeinek meglétét és ha tetten érte a zsebtolvajt, hangosan kérjen segítséget a közelben tartózkodóktól! Ne szálljon szembe az elkövetővel!

Még rövid időre se hagyjon gépkocsijában, jól látható helyen értékeket! Ne feledje a gépkocsi utastere nem értékmegőrző! Minden esetben győződjön meg arról, hogy bezárta a kocsiajtókat, ablakokat, a csomagteret. Amennyiben rendelkezik vele, helyezze üzembe az autó riasztóját is!

Tömegben nagy a veszélye annak, hogy az együtt érkező hozzátartozók elveszíthetik egymást. Ez főként akkor jelent gondot, ha a gyermekkorú, vagy az idős hozzátartozó nem tud megfelelően tájékozódni. Fordítsanak fokozott figyelmet gyermekeikre, valamint idős hozzátartozóikra! Beszéljék meg, ha elkeverednének, pontosan mikor és hol találkozhatnak! Kisgyermek esetében jó megoldás, ha alkoholos filccel ráírják alkarjára az elérhetőségüket (például: ANYA: 06-00-000-000)! Eltűnés esetén haladéktalanul tegyenek bejelentést a 107-es vagy a 112-es központi segélyhívó számon, illetve forduljanak bizalommal a legközelebbi rendőrhöz!

Regisztráltassa kerékpárját!

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr- főkapitányság munkatársai bűnmegelőzési tanácsokkal látják el a kerékpár tulajdonosokat a debreceni tavaszi vásárban.

A „Házhoz megyünk” vagyonvédelmi program keretén belül a bűnmegelőzési osztály munkatársai 2017. május 13-án és 14-én az országos kirakodó vásáron a Békéssy Béla utcán felállított sátorban várják az érdeklődőket. A kerékpárosok a helyszínen regisztráltathatják kerékpárjaikat  a „Bikesafe” programba, ahol a rendőrség adatbázisába rögzítik a kétkerekű adatait, amely bűncselekmény esetén megkönnyíti a felderítést.

Írisz Ingatlanok

Debrecen, Nagyerdei körút

49 m2-es lakás kiadó
120 000 Ft

Debrecen, Komlóssy utca

60 m2-es lakás kiadó
150 000 Ft

Debrecen, Bethlen utca - Belvárosi lakás kiadó

35 m2-es lakás kiadó
90 000 Ft

Debrecen, Bethlen utca - Ikea lakás a Pláza mellett

30 m2-es lakás eladó
19 900 000 Ft

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.