KRESZ-napot tartottak Ebesen

Rendőrség
A helyi általános iskola rendőrökkel és polgárőrökkel közösen immár negyedik alkalommal rendezte meg a versenyt.

Ebesen, az Arany János Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános és Alapfokú Művészeti Iskola szervezésében került megrendezésre 2017. május 8-án a KRESZ Nap és a Hajdú-Bihar megyei KRESZ verseny, amelyen a megye összes iskolája részt vehetett. Ez alkalommal határon túlról a Székelyhídi Általános Iskola diákjai is képviseltették magukat.

A délelőtti program során, az iskola területén kialakított KRESZ pályán gyakorolhattak a gyerekek, akik kipróbálhatták a speciális „részeg szemüveget” is. A rendőrség munkatársai fegyverzettechnikai és kutyás bemutatót tartottak, valamint egy bűnügyi technikus segítségével a diákok kipróbálhatták az ujjlenyomat rögzítést. A programokat a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága motor szimulátorral színesítette.

A KRESZ vetélkedőn a gyerekek tesztet töltöttek ki, majd az iskolai rutin pályán „éles” forgalmi helyzetben gyalogos és kerékpáros közlekedési feladatokat oldottak meg, valamint számot adtak elsősegély nyújtási, fogyasztóvédelmi, polgárőri ismereteikről, majd gyakorlati feladatként tüzet is oltottak.

A verseny eredményei:

Alsó tagozatos csapatok:      1. Ebesi Arany János Általános Iskola

2. Hajdúszoboszlói Gönczy Pál Általános Iskola

3. Hajdúszoboszlói Bárdos Lajos Általános Iskola

 

Felső tagozatos csapatok:     1. Ebesi Arany János Általános Iskola

2. Berettyóújfalui II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola

3. Nyíradonyi Kölcsey Ferenc Általános Iskola