Ovisoknak oktattak bűnmegelőzést Vámospércsen

Rendőrség

Idén is közlekedési és bűnmegelőzési napot tartottak 2017. március 28-án a vámospércsi óvodában. A rendezvényen a Honvédség, a Vámospércsi Polgárőr Egyesület és a Blue Knights motoros klub programjai mellett a Nyírábrányi Határrendészeti Kirendeltség munkatársai tartottak látványos technikai és kutyabemutatót a gyerekek részére.

Mező Zoltán r. főtörzsőrmester és nyomkövető kutyája Palkó, valamint Keresztesi Csaba és Ulti a kábítószer-kereső kutya is megmutatta tudását az ovisoknak. Karacs Attila r. alezredes, Móré Gyula r. főtörzsőrmester és Biriki István r. főtörzsőrmester pedig a rendőri felszerelésekkel, gépjárművekkel ismertette meg a gyerekeket.

Az óvoda egyik kiemelt nevelési területe a helyes közlekedésre nevelés, ezért hagyományosan minden tavasszal megrendezik ezt a programot. Idén Szabó János r. zászlós ismertette meg játékos előadás formájában a gyerekeket az alapvető közlekedési szabályokkal, a leggyakoribb közlekedési jelzőtáblákkal és azok jelentésével, valamint bemutatta nekik a rendőri karjelzéseket.