Megkéselte volt élettársát és annak barátját is

Rendőrség

A Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Debreceni Törvényszéken.A vádlott és a sértett nő élettársak voltak, azonban az asszony 2016. január elején megszakította a kapcsolatot, visszaköltözött Debrecenben lakó anyjához, ahol a négy gyermeke is élt.

A férfi nem tudta feldolgozni a helyzetet, ezért 2016. januárja és májusa közötti időben rendszeresen zaklatta az asszonyt, mobiltelefonon több százszor felhívta és több mint ötszáz szöveges üzenetet küldött neki.

A vádlott 2016. május 2-án az éjszakai órákban erőszakkal berontott a sértett házába, ahol megfenyegette az asszony anyját, hogyha nem engedi vissza hozzá a sértettet, a nála lévő benzinnel felgyújtja a házat. A sértettnek ekkor sikerült megnyugtatnia a vádlottat, majd ezt követően a bíróság megelőző távoltartást rendelt el a férfival szemben.

A vádlott tudomására jutott, hogy a sértett 2016. május 6-án családjával együtt Hajdúsámsonban tartózkodik a barátjánál. A vádlott a távoltartás szabályait megszegve éjfél körül megjelent a hajdúsámsoni férfi házánál, ahová magával vitt egy nagy kést.

A kopogásra a sértett barátja ajtót nyitott, és felszólította a vádlottat, hogy menjen el, a sértett nem akar vele beszélni. Ezután a feldühödött vádlott rátámadt a férfire, őt többször megszúrta a fején, és a nyakán, miközben azt hangoztatta, hogy megöli. Eközben a ház bejáratához ment a sértett is, a vádlott rátámadt, a késsel egyszer hason szúrta.

Az asszony kimenekült a nyárikonyhába, a vádlott utána ment, majd őt a felsőtestén, karján többször, erőteljesen megszúrta. A vádlott ezután elmenekült a helyszínről, a gyilkos eszközt magával vitte és elrejtette. A sértett nő a bántalmazás következtében a mellkason többszöri, áthatoló szúrt sérülést szenvedett, melynek eredményeként a jobb szívkamra is megsérült, amely önmagában életveszélyes sérülés, csak az idejekorán érkezett orvosi segítségnyújtás mentette meg az életét.

A vádlott bántalmazása folytán a hajdúsámsoni férfi többszörös metszett és hámhorzsolásos, részben 8 napon túl, részben 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. Tekintettel a vádlott kijelentéseire, a használt eszközre, a bántalmazás módjára és kitartó voltára, szándéka a sértettek életének kioltására irányult.

Az előzetes letartóztatásban lévő vádlott ellen a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete, magánlaksértés és zaklatás bűntette miatt emelt vádat a Debreceni Törvényszéken. A vádiratban fegyházbüntetés és közügyektől eltiltás mellékbüntetés kiszabását indítványozta.