Ittas vezetőt fogtak a határon

Rendőrség
A berettyóújfalui rendőrök járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytattak nyomozást egy 36 éves férfival szemben.

Az ártándi közúti határátkelőhelyen az ország területére belépésre jelentkezett 2017. március 6-án 13 óra 23 perckor egy kisteherautót vezető 36 éves férfi, akivel szemben a határrendészek alkoholszondát alkalmaztak, amely pozitív értéket mutatott. A rendőrök a sofőr vezetői engedélyét a helyszínen elvették, majd további mintavétel céljából előállították a Biharkeresztesi Rendőrőrsre. A nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki a lengyel állampolgárt, aki elismerte a bűncselekmény elkövetését.

A gyanúsítottal szemben a Berettyóújfalui Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya a járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja folytatott nyomozást 2017. március 7-én befejezte és az ügyben keletkezett iratokat bíróság elé állítási javaslattal továbbította a járási ügyészség részére.

 

Az ittas járművezetés növeli a balesetek bekövetkezésének kockázatát. A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság kéri a közlekedőket, hogy ne veszélyeztessék saját magukat, utasaikat és más közlekedőket. Az Országos Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága is ezt kéri a járművezetőktől. A rendőrök „Soha ne igyál, ha vezetsz!” kampány keretében a közösségi média segítségével is igyekeznek felhívni a figyelmet a felelős alkoholfogyasztásra.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.