Új pszichoaktív anyaggal kereskedtek

Rendőrség

Újfajta drogot árult az a négy gyanúsított, akik közül T. István menekülés közben egy folyóba dobta a nála lévő anyagot. A hajdú-bihari rendőrök a négy férfit elfogták és őrizetbe vették.
A Hajdúnánási Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya bűnszövetségben elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást négy férfival szemben.

A hajdúnánási nyomozóknak olyan információ jutott a tudomására, hogy négy férfi új pszichoaktív anyaggal kereskedik Polgáron és Tiszaújvárosban. A gyanú szerint az újfajta 4 CMC nevű kábítószert két ónodi lakos, F. Tivadar és T. István külföldön beszerezte, majd a drogot a polgári D. Márton és a tiszaújvárosi L. Ákos közreműködésével továbbértékesítették.

A nyomozók megtudták, hogy a két ónodi férfi 2017 februárjában több kilogramm új pszichoaktív anyagot fog magánál tartani Borsod-Abaúj-Zemplén megyében. A hajdúnánási nyomozók a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztály és a Cívis Közterületi Támogató Alosztály munkatársaival közösen a négy férfi elfogása érdekében összehangolt akciót szerveztek.

A Sajóvámos és Sajópálfalva közötti úton 2017. február 21-én délután a két ónodi gyanúsított személygépkocsival közlekedett, közülük T. István az Audi típusú gépjárműből kiszállt, majd az egyenruhások láttán a szántóföldön keresztül menekülni próbált. A férfi a rendőri felszólításokra sem állt meg, menekülés közben széttépte és a Kis-Sajó vizébe dobta a nála lévő csomagot, amelyben 2 kilogramm 4 CMC nevű kábítószer volt. A hajdú-bihari rendőrök a 26 éves ónodi lakost elfogták, a folyóba dobott csomagot pedig megtalálták és lefoglalták. Társát, a 31 éves ónodi F. Tivadart a nyomozók szintén elfogták.

Ezt követően a nyomozók aznap polgári és tiszaújvárosi otthonaikban elfogták a 25 éves D. Mártont és a 21 éves L. Ákost. A férfiaknál tartott házkutatás során a rendőrök digitális mérleget, több önzáró nylon tasakot és a kábítószer kiméréséhez szükséges egyéb eszközöket találtak és foglaltak le. D. Márton házában 322, míg L. Ákos táskájában több mint egy tucat tasak is előkerült, amelyekben kábítószergyanús zöld növényi származék volt.

A hajdúnánási nyomozók a négy férfit gyanúsítottként kihallgatták, bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásuk indítványozására, amelyet a Debreceni Járásbíróság 2017. február 24-én elrendelt. Az eljárás során a nyomozók a gyanúsítottak nemzetközi kapcsolatait is felderítették.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.