Folytatódik a határvadász-képzés

Rendőrség
A próbaidős határvadászok képzése folyamatos Hajdú-Bihar megyében.

A határvadász-képzésben résztvevő kinevezett próbaidős rendőr őrmestereknek nem csak az elméleti követelményeknek kell megfelelniük, hanem különböző gyakorlati oktatásokon is részt vesznek. A rész-szakképesítő vizsgát tett hallgatók a soron következő modulban 2017. január 27-én szakoktatók segítségével megismerkedtek többek között a gépkarabély részeivel, valamint töltetlen állapotban lévő használatával. A megyei oktatási és kiképző központ oktatói Balogh József r. törzszászlós és Toplak Jenő r. törzszászlós nagy hangsúlyt fektetettek a biztonsági rendszabályok pontos, precíz betartatására annak érdekében, hogy a hallgatók az éles lövészeten már határozottan, de az előírásokat szigorúan betartva hajtsák végre a feladatokat.

A rendőri közelharc gyakorlását és fejlesztését Békési Antal r. alezredes vezetésével végezték a próbaidős határvadászok a Sámsoni úti kiképző központban. A 25 fős szakasz megkezdte az önvédelmi fogások elsajátítását, gyakorlását.

Az oktatás mellett a toborzás is folyamatos. Az érdeklődők felvilágosítást kérhetnek a határvadász-képzésről és a hivatásos szolgálatról a toborzó csoportoktól, illetve bármely rendőri szervnél, továbbá tájékozódhatnak a rendőrség hivatalos honlapján is.