Tüzelőt aprítottak a néninek

Rendőrség

Egy idős hölgynek segítettek tüzelőt aprítani a rendőrök Hajdúhadházon, míg a debreceni járőrök egy idős urat helyzetek biztonságba.

 

Több napig nem tartózkodott hajdúhadházi otthonában az az egyedül élő hölgy, aki 2017. január 17-én 17 óra 22 perckor kért segítséget a rendőrségtől, mivel egészségi állapota miatt ő már nem tudja felvágni a tüzelőt és lakása távolléte alatt teljesen kihűlt. A helyszínre érkező járőrök két napra elegendő fát vágtak fel az asszony pincéjében, majd bekészítették a tüzelőt a házba, ezzel is megkönnyítve a fűtéssel kapcsolatos teendőket.

Egy trolibuszvezető kért rendőri segítséget 2017. január 17-én 22 óra 55 perckor, mivel Debrecenben, a Wesselényi utcai buszmegállóban egy magatehetetlen idős urat talált, akinek az egyik lábán még cipő se volt és a hidegben nagyon fázott. A helyszínre érkező rendőrök meghallgatták a 82 éves férfit, aki elmondta, hogy a buszmegállótól nem messze elcsúszott, akkor hagyhatta el a cipőjét, szerencsére azonban nem sérült meg, csak időskoránál fogva nagyon kimerült. A járőrök ezt követően szolgálati gépkocsijukkal otthonába vitték a debreceni férfit.