Őrizetben a betörők – videóval

Rendőrség

A nyomozók őrizetbe vették azt a két férfit, akik a gyanú szerint betörtek egy debreceni étterembe. Egyikük a bűncselekmény elkövetése után autót vett a lopott pénzből.

Egy debreceni étterem tulajdonosa tett bejelentést 2017. január 16-án 7 óra 30 perckor a rendőrségre arról, hogy az éjszaka folyamán a vendéglátóhelyére betörtek és onnan elloptak egy páncélkazettát, benne több millió forinttal. A helyszínre érkező rendőrök adatgyűjtést végeztek, megtekintették a biztonsági kamera felvételeit és a beszerzett bizonyítékok alapján azonosították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható egyik férfit. A rendőrség H. Zsolt ellen országos elfogatóparancsot adott ki. A debreceni nyomozók 2017. január 17-én 2 óra 15 perckor Tápiószentmártonban az elkövetőt elfogták. Az 50 éves férfi lakásán tartott házkutatás során a Betörési Alosztály munkatársai lefoglalták az eltulajdonított készpénz egy részét, valamint egy gépjárművet, amit a gyanúsított a lopott pénzből vásárolt. Helyszíni kihallgatása során a tápiószentmártoni lakos a nyomozóknak megmutatta a menekülési útvonalát, valamint a 4-es számú főút mellett azt a helyet, ahol a páncélkazettát feltörte, majd hátrahagyta.

A beszerzett információk alapján a nyomozók azonosították a gyanúsított társát, akivel a betörést közösen elkövették. A gyanú szerint a 41 éves nyíradonyi férfi gépkocsijával az étteremhez vitte H. Zsoltot, akit megvárt, majd a helyszínről együtt menekültek el. A két férfi az eltulajdonított készpénzt J. Tamás otthonában osztották fel. Miután J. Tamás megtudta, hogy társát elfogták, önként feladta magát a Debreceni Rendőrkapitányságon. A nyomozók a két férfit gyanúsítottként kihallgatták, bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásuk indítványozására.
A Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya ellenük lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja a nyomozást.