Konferencia a fiatalkori bűnözésről és a családon belüli erőszakról

Rendőrség
A fiatalkori bűnözésről és a családon belüli erőszakról tartottak szakmai konferenciát Debrecenben.

Rendőrök, ügyészek, bírók, gyámhivatali előadók és a gyermekjóléti szolgálatok esetmenedzserei részvételével tartottak szakmai konzultációt Debrecenben, a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatalban.

A rendezvény célja az volt, hogy a gyermekvédelemben érintett különböző szakterületek munkatársai közösen értékeljék a 2016. évi gyermekvédelmi tevékenységet és megbeszéljék a jövőben végrehajtandó feladatokat.

A rendőrség képviselőjeként Dr. Juhász Zoltán r. alezredes, bűnmegelőzési osztályvezető tartott előadást a kérdéskör megyei helyzetéről és a rendőrség által végzett tevékenységről. Az alezredes kifejtette, hogy a területen tapasztalható javuló tendencia ellenére vannak olyan szegmensek, amelyek meghatározzák a jövő feladatait. Ilyen a kiskorúak jogi tudatosságának növelése, az alkohol és más tudatmódosító szerek használatának megelőzése és az interaktív bűnmegelőzési előadások minél szélesebb rétegekhez történő eljuttatása.

Az osztályvezető elmondta, hogy a rendőrség a 2016-ban a biztonságra nevelő iskolai programjainak keretén belül ezernél is több előadást tartott a megye oktatási intézményeiben.