Élete végéig rács mögött marad a gyilkos

Rendőrség

A Debreceni Ítélőtábla Dr. Elek Margit vezette tanácsa helybenhagyta az elsőfokú bíróság ítéletét.Az első fokon eljárt Miskolci Törvényszék 2016 áprilisában B. J. vádlottat emberölés bűntettének kísérlete miatt életfogytig tartó fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte. A bíróság megállapította, hogy a vádlott feltételes szabadságra nem bocsátható.

Az ítélet ellen a vádlott és védője részbeni felmentésért illetve enyhítésért fellebbezett. A bíróság által megállapított tényállás szerint 2015 januárjában a vádlott ittas állapotban bemászott Miskolcon egy családi ház udvarára azért, hogy ott lakó ismerősétől, a sértettől pénz illetve egyéb értékeket szerezzen. A bejárati ajtó előtt azonban váratlanul szembe találta magát a sértettel, akit szó nélkül többször mellkason szúrt, majd a konyhán keresztül belökdöste a szobába, ahol a sértett összeesett. A vádlott ezt követően kutatni kezdett a házban, magához vett egy mobiltelefont és 7500 forintot. Közben a sértett magához tért, ezt észlelte a vádlott és még kétszer megszúrta a sebesült férfit, majd távozott a helyszínről. A sértett a helyszínen meghalt.

A vádlott a következő napokban még kétszer visszament a házba különböző értékekért. Elhozott egy motoros fűrészt, egy benzines fűnyírót, hősugárzót, láncfűrészt, rézkábelt. Amikor azonban a sértett fia hazaért, a vádlott elmenekült a házból. 2015 januárjában az ismét ittas állapotban lévő vádlott megjelent korábbi főbérlője lakásában és szállást kért. Mivel az idős házaspárnak nem volt erre lehetősége így nemet mondtak. A vádlott nem sokkal ezután visszament a lakásba és egy macséta jellegű fegyverrel szó nélkül rátámadt a házaspárra. Mindkét sértettet háromszor fejbe vágta, amitől a sértettek hangosan jajveszékelve  a földre estek. A sértettek további bántalmazását a segítségkérésre felfigyelő K. R. megjelenése akadályozta meg. A vádlott ekkor erre  a férfira is rátámadt. Azonban a sértett bal karját felemelve védekezett az ütéssel szemben. A vádlott ezt követően elmenekült a helyszínről. A vádlott cselekménye az idős házaspár életének kioltására irányult, de K. R. érkezésekor, ez a cselekmény félbemaradt. A házaspár és K. R. 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.