Azért fojtotta meg, hogy megszerezze a házát

Rendőrség

A Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség ellene nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat a Debreceni Törvényszéken.

Az idős sértett egyedül élt debreceni házában, gyermeke nem született, azonban távoli rokonai voltak, akikkel nem tartott szoros kapcsolatot.

A vádlott a sértett egyik testvérének unokája volt, az idős nő életének utolsó évében közelférkőzött hozzá, rendszeres segítséget nyújtott neki, a kívülállók számára igyekezett azt a látszatot kelteni és fenntartani, mintha ő lenne a sértett egyedüli törvényes örököse.

A sértett a korábbiakban végrendelkezett, az iratot a házában tartotta. Ingatlanának örököseként a vádlott anyját jelölte meg, aki a bűncselekmény elkövetése előtt meghalt.

A vádlott anyagi helyzete 2008. évet megelőzően jelentősen megromlott, munkahelyét, ingatlanát elveszítette és a házassága is felbomlott.

A debreceni nő 2008. február 6-án a délutáni órákban a ház konyhájában vitatkozni kezdett a sértettel, ami dulakodássá fajult. A vádlott ellökte az idős asszonyt, aki a konyha padlójára esett, miközben a tűzhely sarkába beverte a fejét.

A vádlott ekkor a földön fekvő sértett nyakát két kézzel megszorította, melynek következtében az idős nő megfulladt.

A vádlott ezután a házban a végrendelet után kutatott, hogy azt megsemmisítse és ezáltal a törvényes öröklési rend alapján hozzájusson a sértett vagyonához, azonban az iratot nem találta meg.

Az előzetes letartóztatásban lévő vádlott ellen a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat a Debreceni Törvényszéken.

A vádiratban fegyházbüntetés és közügyektől eltiltás mellékbüntetés kiszabását indítványozta.