Hat év után bíróság elé állítják a rablókat

Rendőrség
A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt vádemelést javasol két férfival szemben.

A rendőrségre 2010. június 16-án 22 óra 22 perc körül érkezett bejelentés, hogy Debrecenben egy Böszörményi úti élelmiszerüzletbe bement egy férfi, aki fegyverrel vagy annak utánzatával a bevétel átadására szólította fel az alkalmazottakat. Az eladók egyike a fenyegetés hatására a bolt kasszáját kinyitotta, amelyből a férfi kivette a pénzt, majd egy gépkocsival elmenekült a helyszínről.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya ismeretlen tettes ellen indított nyomozást. A rendőrök széleskörű adatgyűjtést, tanúkutatást végeztek, azonban erőfeszítésük akkor nem hozott eredményt. Egy állampolgári bejelentés érkezett 2015 decemberében a rendőrségre, amely újabb információkkal szolgált a nyomozás továbbfolytatásához.

A nyomozók a tudomásukra jutott adatok alapján tanúkihallgatásokat végeztek, valamint azonosították a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható férfit és társát, aki gépkocsijával segítette a rablás elkövetésében. A fegyveresen elkövetett rablás bűntett elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 30 és 29 éves nyíradonyi lakosokat a rendőrök gyanúsítottként kihallgatták.

A Bűnügyi Osztály munkatársai a házi őrizetben lévő K. Józseffel és bűnsegédjével, az eljárás során szabadlábon védekező P. Gáborral szemben folytatott nyomozást 2016. október 14-én befejezték és az ügyben keletkezett iratokat megküldték a járási ügyészségnek.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.