Kábítószerterjesztő-hálózatot számoltak fel a hajdú-bihari rendőrök

Kábítószerterjesztő-hálózatot számoltak fel a hajdú-bihari rendőrök – videóval

Rendőrség

Négy drogdílert fogtak el a hajdú-bihari rendőrök Debrecenben, Derecskén, Hajdúsámsonban és Tatabányán.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya bűnszövetségben elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntett és kábítószer-kereskedelem vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást a 29 éves Cs. Károly, a 44 éves F. Lajos, a 40 éves Gy. Krisztián, továbbá a 29 éves D. Csaba ellen.

A Felderítő Osztály nyomozóinak 2016. augusztus 31-én olyan információ jutott a tudomására, hogy egy derecskei férfi nagyobb mennyiségű kábítószert vásárolt Hajdúsámsonban egy helyi lakostól. A nyomozók a Cívis Közterületi Támogató Alosztály munkatársaival közös akció keretében Cs. Károlyt elfogták. A 29 éves férfi derecskei otthonában tartott házkutatás alkalmával a kábítószer terjesztéséhez szükséges eszközöket, nagy mennyiségű készpénzt, körülbelül 800 gramm amfetamint és 700 darab kábítószergyanús tablettát találtak és foglaltak le. A megalapozott gyanú szerint a drogot Debrecenben és Derecskén árulta a férfi.

A beszerzett információk alapján a rendőrök 2016. szeptember 1-jén 8 óra 50 perckor Hajdúsámsonban elfogták F. Lajost, akitől a gyanú szerint Cs. Károly a kábítószert rendszeresen vásárolta. A gyanúsított lakásán digitális mérleget, készpénzt, 30 darab extasy tablettát és amfetamin port foglalt le a nyomozóhatóság.

A nyomozók megállapították, hogy a férfi a kábítószert Tatabányáról Gy. Krisztiántól szerzi, aki azt külföldről hozta be az országba. A tatabányai férfit 2016. szeptember 1-jén 16 óra 15 perckor otthonában fogták el a rendőrök. A lakásban 631 gramm kábítószergyanús anyagot, 18 gramm kristályos anyagot és digitális mérleget foglaltak le.

A nyomozóhatóság bűnügyi őrizetbe vette a három gyanúsítottat és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásuk indítványozására. A Debreceni Járásbíróság F. Lajost és Gy. Krisztiánt előzetes letartóztatásba helyezte, míg Cs. Károlynak házi őrizetét rendelte el.

A nyomozók azonosítottak az ügyben egy másik kábítószer-terjesztőt, aki Cs. Károlytól amfetamint vásárolt, amit Hajdú-Bihar megyében értékesített. A Cívis Közterületi Támogató Alosztály munkatársai D. Csabát 2016. szeptember 20-án egy Debrecen, Petőfi téri buszmegállóban elfogták, a megyei rendőr-főkapitányságra előállították, ahol gyanúsítottként kihallgatták. A 29 éves berettyóújfalui férfi az eljárás jelenlegi szakaszában szabadlábon védekezhet.