Macskát üldözött az ittasan vezető, majd autójával fának csapódott

Rendőrség

A Debreceni Járási és Nyomozó Ügyészség a férfi ellen ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége és közúti veszélyeztetés bűntette miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon.

2016. június 4-én a hajnali órákban a vádlott ittas állapotban vezette a személygépkocsiját Sáránd külterületén. Az autóban négy utast szállított és a rossz minőségű, vizes úton, sötétben a megengedettnél nagyobb sebességgel közlekedett.

A vádlott az éjszakai sötétségben haladva a földúton egy macskát üldözött, az autóban lévő utasok tiltakozása ellenére továbbra is nagy sebességgel haladt, melynek következtében a földútról lesodródott és egy fának ütközött.

A baleset következtében a gépkocsi utasai valamennyien 8 napon belül gyógyuló, többszörös zúzódásos és hámhorzsolásos sérüléseket szenvedtek.

A sárándi férfi cselekményével több KRESZ szabályt is megszegett. A Debreceni Járási és Nyomozó Ügyészség a büntetlen előéletű, a bűncselekmények elkövetését beismerő vádlott ellen ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége és közúti veszélyeztetés bűntette miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon.

A vádiratban tárgyalás mellőzésével felfüggesztett börtönbüntetés, valamint közúti járművezetéstől eltiltás büntetés kiszabását indítványozta.