Ütötték-verték a vendégeket a pincészetben

Rendőrség

A Debreceni Ítélőtábla Dr. Balla Lajos vezette tanácsa 2016.10.03-án 13:30 órától a Debreceni Ítélőtáblán a következő ügyet tárgyalja.

 

Az első fokon eljárt Szerencsi Járásbíróság 2015 júniusában B. Henrietta I.r. vádlottat garázdaság vétsége miatt 1 évre próbára bocsátotta. S. Gergő II.r. vádlottat társtettesként elkövetett garázdaság bűntette és testi sértés bűntette miatt 1 év 10 hónap börtönbüntetésre és 2 év közügyektől eltiltásra ítélte. A vádlott legkorábban büntetése 2/3 részének kitöltése után bocsátható feltételes szabadságra. A bíróság a vádlottat az ellene 2 rb. rongálás vétsége miatt emelt vád alól felmentette. Sz. Tamás III.r. vádlottat társtettesként elkövetett garázdaság bűntette miatt 2 év próbaidőre felfüggesztett 1 év börtönbüntetésre ítélte. A vádlottat az ellene 2 rb. rongálás vétsége miatt emelt vád alól felmentette. A másodfokon eljárt Miskolci Törvényszék 2016 áprilisában II.r. vádlottat az ellene testi sértés bűntette miatt emelt vád alól felmentette. II.r. vádlott szabadságvesztés büntetését 1 év 4 hónapra enyhítette. Egyebekben az elsőfokú ítéletet mindhárom vádlott vonatkozásában helybenhagyta. Az ítélet ellen II.r. vádlott felmentésért fellebbezett.

A bíróság által megállapított tényállás szerint 2011 februárjában a vádlottak Tarcalon egy pincészetben tartózkodtak. A helyiségben már előzőleg asztalt foglalt egy 22 fős fiatalokból álló csoport, akik külön teremben szórakoztak. A csoportból a szervező O. I. sértett felment a pincéből a teraszra cigarettázni. Ekkor megállította I.r. vádlott, bántalmazni kezdte a sértettet, aki a földre került. A földön I.r. vádlott számos alkalommal a sértett fejébe, oldalába rúgott, majd közölte a nővel, hogy ezt azért kapta, mert észrevette a „pasiját”. A jelen lévők közül többen próbálták szétválasztani őket, de nem sikerült. Végül S. Zs. és V. P. sértettek húzták le I.r. vádlottat O. I-ról. Ezt észlelve II. és III.r. vádlott dulakodni kezdett S. Zs-vel és V. P-rel. A helyszínen lévő pincér jelezte a pincészet tulajdonosának a történteket és ő is megpróbálta szétválasztani a verekedőket. Ezután II. és III.r. vádlottak nekirontottak a pince hátsó részében rekedt vendégeknek és mindenkit ütöttek ahol értek, üvegeket dobáltak közéjük, közben borogatták fel az asztalokat és lócákat. Az okozott kár értéke több mint 40.000.-Ft. A vádlottak a helyiségből távozásuk előtt megrongálták a pincér sértett személygépkocsiját is, betörték két ablakát, 25.000.-Ft kárt okozva. A kárt a vádlottak megtérítették. A többi sértett 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. A sértettet könnyű testi sértés vétsége miatt hatályos magánindítványt nem terjesztettek elő. 2011 júniusában II.r. vádlott előzetes szóváltást követően Legyesbénye településen fojtogatni kezdte élettársát, majd ököllel többször ütötte és lábbal rugdosta. A bántalmazás következtében az asszony 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett. A sértett feljelentést tett bántalmazás miatt. Első nyilvános ülés.