Elvették a jogosítványát, de még aznap újat igényelt

Rendőrség

Hajdúböszörményi Járási Ügyészség a vádlott ellen közokirat-hamisítás bűntette miatt emelt vádat a Hajdúböszörményi Járásbíróságon A vádlott 2016. augusztus 4-én Hajdúböszörményben ittasan vezetett, ezért a rendőrök a helyszínen elvették a jogosítványát. A férfi még ugyanezen a napon elment a hajdúböszörményi okmányirodába, ahol bejelentette, hogy vezetői engedélyét elhagyta és kérte annak pótlását. Az okmányirodában a kérelmét jegyzőkönyvbe foglalták, melyben a vádlott kijelentette, hogy vezetői engedélyének rendőrségi elvételére nem került sor.

A jegyzőkönyv, illetve a vádlott kérelme alapján az illetékes járási hivatal kiállította az újabb vezetői engedély igénylésére vonatkozó adatlapot, amely önmagában feljogosítja az abban megjelölt személyt a járművezetésre, így az közokiratnak minősül. A férfi a jogosítvány pótlása érdekében készült hamis tartalmú okiratokkal 2016. augusztus 4-ét követően is részt vett a közlekedésben, majd 2016. augusztus 10-én Hajdúböszörményben ismételten rendőri ellenőrzésére került sor. Az igazoltatás alkalmával a rendőröknek a hamis tartalmú jegyzőkönyvet és az adatlapot mutatta be, amelyet lefoglaltak.

A Hajdúböszörményi Járási Ügyészség a büntetlen előéletű, a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlott ellen közokirat-hamisítás bűntette miatt emelt vádat, melyben tárgyalás mellőzésével pénzbüntetés kiszabását indítványozta, egyben a közokiratok okmányirodának történő kiadására tett javaslatot.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.