Az utcán bántalmazták

Rendőrség

A Debreceni Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya súlyos testi sértés bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást – szabadlábon hagyásuk mellett – két debreceni lakossal szemben.

A nyomozás adatai szerint két férfi 2016. január 19-én 22 óra 50 perc körül Debrecen, Külső Sámsoni út közelében megállított egy hazafelé sétáló férfit, akit bántalmaztak, majd elmenekültek onnan. A rendőrök a helyszínre mentek, ahol adatgyűjtést és tanúkutatást végeztek, valamint értesítették az esetről a mentőszolgálat munkatársait. Az orvosi vélemény alapján a sértett a bántalmazás következtében nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

A beszerzett adatok alapján a járőrök látókörébe került a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 19 éves P. Krisztián és 38 éves F. Béla. A két helyi lakost 2016. január 20-án a rendőrök egy Debrecen, Salakos utcában található sörözőben elfogták és a rendőrkapitányságra előállították, majd gyanúsítottként kihallgatták.

A megalapozott gyanú szerint F. Béla hátulról megragadta és a földre rántotta sértettet, majd társával P. Krisztiánnal együtt többször fejbe rúgták az 54 éves férfit.

A rendőrség a gyanúsítottakkal szemben folytatott nyomozást a napokban befejezte és az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal továbbította a járási ügyészség részére.