Visszaszerezték az ellopott pénzt, önbíráskodás miatt letartóztatták őket

Rendőrség
Önbíráskodás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indítottak nyomozást a debreceni rendőrök.

A Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya önbíráskodás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt rendelt el nyomozást F. Szilveszter, T. Róbert és B. Attila ellen.

A rendelkezésre álló adatok szerint a három gyanúsított 2016. szeptember 20-án 22 óra körül egy debreceni bevásárlóközpont parkolójában vitatkozni kezdett a sértettel, mert szerintük egyik barátjuktól ellopott 400 eurót.

n3831460_0

A jogosnak vélt követelés miatt kialakult veszekedés odáig fajult, hogy F. Szilveszter, T. Róbert és B. Attila a 21 éves sértettet egy viperával megfenyegették. Ezt követően a férfit beültették a személygépkocsijuk hátsó ülésére, ahol a sértett a fenyegetés hatására a pénzt átadta a támadóknak, akik ezt követően elengedték őt.

n3831512-jo

A férfi az esetről bejelentést tett a rendőrségre. A rendőrök a helyszín közelében elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 20, 31 és 38 éves férfit, akiket a Debreceni Rendőrkapitányságra előállítottak. A nyomozók a debreceni lakosokat gyanúsítottként kihallgatták, bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tesznek előzetes letartóztatásuk indítványozására.