Vasgyűjtés ürügyén mentek be

Rendőrség
A hajdúszoboszlói rendőrök vádemelési javaslattal fejezték be a nyomozást azzal a két hajdúdorogi férfival szemben, akik kifosztottak egy idős nőt Nádudvaron.

A nyomozás adatai szerint egy nő tett bejelentést 2016. április 14-én 13 óra 47 perckor a rendőrségre arról, hogy édesanyja nádudvari lakásában ismeretlenek bemenetek és onnan eltulajdonítottak egy pénztárcát a benne lévő készpénzzel együtt. A rendőrök az ügyben adatgyűjtést és tanúkutatást végeztek, amelynek alapján megállapították, hogy egy 45 éves és egy 26 éves hajdúdorogi férfi a sértett Nádudvaron található házába a nyitott ajtón bement és a konyhából egy pénztárcát tulajdonítottak el. Az ágyban fekvő 79 éves néni észrevette az idegeneket és számon kérte őket, hogy mit keresnek a lakásában, erre ők azt felelték, hogy vasat gyűjtenek, majd sietve távoztak. A rendőrök B. Györgyöt és L. Károlyt 2016. április 18-án elfogták és bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt előállították a Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányságra. A nyomozók a két férfit gyanúsítottként kihallgatták, bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásuk indítványozására, amelyet a Debreceni Járásbíróság 2016. április 20-án elrendelt.

A Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányság a két hajdúdorogi lakossal szemben kifosztás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást a napokban befejezte és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal a járási ügyészségnek megküldte.