Megtalálták a 66 éves hajdúböszörményi bácsit

Rendőrség
Rendőrök, polgárőrök, mezőőrök közösen keresték az eltűnt bácsit Hajdúnánás határában.

Egy hajdúnánási ápolási intézet munkatársa 2016. augusztus 25-én 16 órakor tett bejelentést a helyi rendőrkapitányságon arról, hogy aznap 13 óra 50 perc körül egy 66 éves betegük – aki térben és időben tájékozódni nem tud – az intézetből ismeretlen helyre távozott, azóta életjelet nem adott magáról.

A rendőrök a helyi polgárőrökkel, mezőőrökkel több csoportban indultak a bácsi keresésére, a városban nyomkövető kutyát indítottak. A rendőrség honlapján felhívást is közzétett, amelyben kérte a lakosság segítségét az eltűnt férfi megtalálása érdekében.

20162608103541Az összehangolt keresés során egy férfi arról értesítette a rendőröket, hogy egy Hajdúnánás külterületén lévő tanya mellett látott egy, a kapott személyleírásra hasonlító férfit. A külterületen az egyenruhások szolgálati nyomkövető kutyával keresték a bácsit. Nemez szagot is fogott, 6 kilométeren keresztül vezette a kutatócsoport tagjait, amikor útközben egy férfi szólt, hogy pár száz méterre látott egy idős urat, aki az autópálya irányába sétált. A rendőrök a 66 éves hajdúböszörményi bácsit megtalálták, takaróval betakarták és szolgálati gépkocsijukkal visszavitték a hajdúnánási ápolási intézetbe, ahol a hozzátartozók már várták.