Vascsővel verte agyon a kutyáit egy hajdúszoboszlói férfi

Vascsővel verte agyon a kutyáit egy hajdúszoboszlói férfi

Rendőrség
A hajdúszoboszlói rendőrök elfogták és gyanúsítottként kihallgatták a 26 éves helyi férfit.

Egy nő tett bejelentést a rendőrségre 2016. június 27-én 17 óra 33 perckor arról, hogy hajdúszoboszlói szomszédja a saját kutyáit egy bottal bántalmazta, majd az állatokat egy zsákba tette. A bejelentést követően a rendőrök a helyszínre menetek, ahol igazoltatták a két kutya gazdáját. M. P. a járőröknek megmutatta a zsákot, amibe beletette a még élő ebeket.

Az egyenruhások a helyszínre hatósági állatorvost hívtak, aki az állatokat megvizsgálta és megállapította, hogy koponyájukon több törés, zúzódás alakult ki, amelyek pusztulásukat okozták volna. Az orvos a kutyák súlyos állapota miatt elaltatásukról döntött. A rendőrök a 26 éves férfit elfogták és bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt előállították a Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányságra. A nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki a helyi lakost, aki beismerő vallomást tett.

A Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a férfival szemben állatkínzás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt – szabadlábon hagyása mellett – folytatja a nyomozást.