Ifjú polgárőrök vetélkedője Nádudvaron

Rendőrség
Hagyományteremtő szándékkal, első alkalommal rendezték meg az ifjú polgárőrök vetélkedőjét, amelyen a Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányság munkatársai is részt vettek.

A Nádudvari Polgárőr Egyesület 2016. június 25-én hagyományteremtő szándékkal, első alkalommal szervezte meg a Nádudvari Ifjú Polgárőrök Vetélkedőjét. A rendezvényre Nagyhegyesről és Ebesről is érkeztek 12 és 14 év közötti versenyzők. A fiatalok a tanév során együttműködtek a helyi polgárőrökkel, így mint tiszteletbeli, ifjú polgárőrök vettek részt az eseményen. A diákok a polgárőrökkel közösen az iskolakezdéskor és a tanév befejezésekor is segítettek az iskolatársaiknak abban, hogy a kijelölt gyalogos-átkelőhelyeken biztonságosan át tudjanak haladni, amely a balesetek megelőzése szempontjából fontos volt.

A vetélkedő elsősegély oktatással kezdődött, amelyet egy tesztlap kitöltése követett. Ezután Fehér Gyula r. őrnagy, a Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Alosztályának vezetője és Deák Tamás r. főtörzsőrmester, baleseti vizsgáló tartott a KRESZ-ről oktatást az ifjú polgárőröknek. Délután az elsősegély oktatás gyakorlati része következett, amelyet a mentőszolgálat munkatársai tartottak. A jó hangulatú rendezvényen a résztvevők, érmekkel és ajándékokkal térhettek haza.