Éveken át jogosulatlanul vett fel családi pótlékot a szerepi asszony

Rendőrség

A Debreceni Járási és Nyomozó Ügyészség nagyobb vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt emelt vádat ellene a Debreceni Járásbíróságon.

A szerepi asszonynak hat kiskorú gyermeke született, akik után családi pótlékra volt jogosult. A gyermekeket egyedül nevelte, majd 2015 márciusában élettársi kapcsolatot létesített.

2015. április 30-án a megyei kormányhivatalban írásban nyilatkozott egyedülállósága megszűnésének tényéről, továbbá arról, hogy saját háztartásában már csak három gyermeket nevel.

A megyei kormányhivatalban lefolytatott vizsgálat során megállapítást nyert, hogy a vádlott által megnevezett gyerekek közül egyikük már 2007-ben elhalálozott.

A szerepi asszony változásbejelentési kötelezettségét elmulasztva, illetve hamis magánokirat felhasználásával elhunyt gyermeke után 2007 október hónaptól 2015. március 31. napjáig jogosulatlanul vett fel családi pótlékot és ezzel 1.526.700,- Ft vagyoni hátrányt okozott a központi költségvetésnek.

A Debreceni Járási és Nyomozó Ügyészség a vádlott ellen nagyobb vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A vádiratban felfüggesztett fogházbüntetés kiszabását indítványozta.