Rövid időn belül két rablást követett el – bíróság elé áll

Rendőrség

Debreceni Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást egy 17 éves hajdúhadházi lakossal szemben.
A nyomozás adatai szerint 2016. január 31-én 4 óra körül Debrecen, Piac utca és Kossuth utca kereszteződésében egy fiatal fiú odalépett egy férfihoz, akit megfenyegetett. A fiú azt mondta a sértettnek, hogy addig adjon neki 500 forintot, amíg elszámol ötig, mert ha nem, akkor megüti. A 41 éves sértett a fenyegetés hatására átadta a pénzt a fiúnak, aki további 500 forintot követelt és ismét ütéssel fenyegetőzött. A sértett félelmében átadta az újabb összeget, majd a támadó ezután a férfi sapkáját is követelte, amit szintén megkapott. A gyanúsított ezután átkutatta a sértett zsebeit, amely során az egyikből kivett egy mobiltelefont és a helyszínről távozott. A férfi a bűncselekményről bejelentést tett a rendőrségre.

A fiatalkorú 15 perc múlva egy Debrecen, Kossuth utcai buszmegállóban leült két fiatal mellé a padra, majd átkarolta a fiút, akitől kért 200 forintot. Miután a fiú a kérésnek nem tett eleget, a gyanúsított azt mondta, hogy elszámol háromig és ha addig nem kapja meg a pénzt ütni fog. A sértett ellenkezett, ekkor a fiatalkorú követelte a fiú kabátját is, amit megragadott, azonban a fiatal védekezett és nem hagyta, hogy a támadó elvegye azt tőle. Az elkövető ezután a sértett sapkáját, sálját akarta megszerezni. A sapkát le is vette a sértett fejéről, ő azonban azt visszaszerezte, majd a barátnője szólt, hogy kihívta a rendőröket a buszmegállóhoz. A fiatalkorú ezt meghallotta és elszaladt.

A rendőrök a korábbi bejelentés alapján ekkor már a helyszín közelében járőröztek, amikor a Kossuth utcában meglátták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható fiút, aki az egyenruhások láttán a Klaipeda utca irányába menekült. A rendőrök a fiatalkorút utolérték, elfogták és a Debreceni Rendőrkapitányságra előállították. Az igazoltatás során kiderült, hogy a fiút a Hajdúhadházi Rendőrkapitányság eltűnés miatt körözte. A nyomozók a 17 éves hajdúhadházi lakost gyanúsítottként kihallgatták, bűnügyi őrizetbe vették és kezdeményezték előterjesztés letartóztatását, amit a Debreceni Járásbíróság 2016. február 2-án elrendelt.
A rendőrség a fiatalkorúval szemben – fogvatartása mellett – folytatott nyomozást a napokban befejezte és az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal továbbította az illetékes ügyészségnek.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.