16 éves lány is verte a középkorú férfit – bíróság elé állítják

Rendőrség

A nyomozás adatai szerint egy férfi tett bejelentést 2015. november 29-én 3 órakor a rendőrségre arról, hogy Derecske, Keleti utcában két általa ismert személy bement a házába és gyógyszereket, valamint cigarettát kerestek nála.

A rendőrök a helyszínre mentek és adatgyűjtést végeztek, amelynek során megállapították, hogy V. Gyula és 16 éves társa a sértett házának ajtaján dübögtek, majd mivel a férfi nem nyitotta ki, ezért rugdosták azt. A támadók ezután a korábban kitört ajtóüvegen benyúlva kinyitották az ajtót és bementek a sértett házába, ahol a férfitől gyógyszert és cigarettát követeltek. Az 57 éves férfi nem adott nekik, ezért a 18 éves V. Gyula töltött magának több szál cigarettát, amit elrakott, majd a sértett felszólítására társával együtt elhagyták a házat. Néhány perc múlva a derecskei lány és a csökmői férfi visszamentek a sértetthez, akitől ismét gyógyszert követeltek és mivel nem kaptak, ezért a férfit többször megütötték, majd átkutatták a házat. A sértett erre közölte támadóival, hogy már értesítette a rendőrséget, akik ekkor elmenekültek.

A rendőrök a lányt és a férfit Derecskén elfogták és előállították a rendőrőrsre, ahol gyanúsítottként kihallgatták, majd bűnügyi őrizetbe vették őket és kezdeményezték előzetes letartóztatásukat, amelyet a Debreceni Járásbíróság elrendelt.

A sértett a bántalmazás következtében az elsődleges orvosi vélemény alapján könnyű sérüléseket szenvedett.

A Berettyóújfalui Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya a gyanúsítottak ellen rablás bűntett, magánlaksértés bűntett, valamint könnyű testi sértés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást a napokban befejezte és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal a járási ügyészség részére megküldte.