Újabb letartóztatások drog miatt

Rendőrség

Mint ahogy arról korábban hírt adtunk, a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztály nyomozói 2016. március 16-án Debrecenben az Ótemető utcában tetten értek egy férfit, aki Debrecen, Ótemető utcán kábítószert vásárolt egy másik férfitól. A rendőrök a náluk tartott házkutatás során 18 darab kábítószergyanús tablettát, körülbelül 50 gramm kábítószergyanús növényi származékot, valamint 50 darab kábítószergyanús növényi magot foglaltak le.

A nyomozók K. Balázst és N. Józsefet gyanúsítottként kihallgatták, majd bűnügyi őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatásukat. A Debreceni Járásbíróság 2016. március 18-án K. Balázs előzetes letartóztatását, míg N. József házi őrizetét rendelte el.

A rendőrök a nyomozás során további adatgyűjtést és tanúkutatást végeztek, amelynek eredményeként a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság „Cívis” Közterületi Támogató Alosztály és a Felderítő Osztály munkatársai debreceni otthonukban 2016. március 17-én elfogták a 36 éves H. Andrást és 25 éves G. Imrét, akiknél házkutatás során a nyomozók körülbelül 50 gramm marihuánát és kábítószer terjesztéséhez használt eszközöket foglaltak le.

Az ügyben beszerzett további információk alapján a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztályának nyomozói a Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztály és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Osztály közreműködésével 2016. március 22-én 18 óra 15 perckor Sátoraljaújhely, Dózsa György utcában elfogtak két férfit. A kábítószer átadása közben tetten ért R. Ákost és D. Lászlót a rendőrök a Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányságra állították elő. D. László ruházatának átvizsgálása során a nyomozók 60 gramm marihuánát, valamint egy digitális mérleget találtak és foglaltak le. A nyomozók gyanúsítottként kihallgatták a 32 éves férfit, aki elmondta, hogy rendszeresen vásárolt marihuánát R. Ákostól.

A rendőrök R. Ákos gépjárművének átvizsgálása során körülbelül 10 gramm kábítószergyanús fehér port, míg a sátoraljaújhelyi lakásában nagy mennyiségű készpénzt, 36 darab kábítószergyanús tablettát és növényi származékot találtak és foglaltak le. A férfi budapesti lakcímén tartott házkutatás során a nyomozók szintén nagy mennyiségű készpénzt, valamint digitális mérleget, 680 gramm marihuánát és hasisgyantát foglaltak le. A rendőrök a 29 éves férfit gyanúsítottként hallgatták ki, bűnügyi őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatását.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság N. Józseffel, K. Balázzsal, G. Imrével és R. Ákossal szemben kábítószer-kereskedelem bűntett, valamint H. Andrással és D. Lászlóval szemben kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt – szakértő bevonásával – folyatja a nyomozást.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.