Elgázolt egy gyalogost és nekiütközött egy személyautónak

Rendőrség
A debreceni rendőrök vádemelési javaslattal fejezték be a nyomozást a 45 éves sofőrrel szemben.

A Debreceni Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya közúti baleset gondatlan okozása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást Sz. Tünde monostorpályi lakossal szemben.

A nyomozás adatai szerint 2016. január 14-én 7 óra 30 perc körüli időben a nő személygépkocsijával közlekedett a 4808-as számú úton Hosszúpályi felől Debrecen irányába. A sofőr haladása során járműve sebességét nem az útviszonyoknak megfelelően választotta meg, a jeges úton megcsúszott, áttért a szemközti sávba, ahol elütötte az út mellett álló 41 éves nőt, majd nekiütközött egy az útpadkán álló személygépkocsinak.

A helyszínre érkező mentőszolgálat munkatársai a gyalogost kórházba vitték. Az orvosi vélemény szerint a sértett nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett.

A beszerzett adatokat és a tanúkihallgatásokat követően a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki a monostorpályi lakost, aki elismerte a felelősségét.

A rendőrség a 45 éves gépjárművezetővel szemben folytatott nyomozást a napokban befejezte és az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal továbbította az illetékes járási ügyészségnek.