Eltiltás hatálya alatt vezetett

Rendőrség
A püspökladányi rendőrök szabálysértési őrizetbe vették a 26 éves férfit, akivel szemben járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének gyanúja miatt büntetőeljárást is indítottak.

A Biharnagybajomi Rendőrőrs járőrei 2016. március 4-én 12 óra 20 perckor a 4211-es számú úton, egy Püspökladány felől Hosszúhát irányába közlekedő Lada típusú személygépkocsit megállítottak és igazoltatták a sofőrt. A 26 éves férfi iratainak ellenőrzésekor kiderült, hogy vezetői engedéllyel nem rendelkezik, mivel őt korábban a Püspökladányi Járásbíróság 2017. február 28-ig eltiltotta a járművezetéstől. A gépjárművezető a rendőröknek elmondta, hogy alkoholt fogyasztott mielőtt gépkocsiba ült. A vele szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott. A biharnagybajomi rendőrök a szerepi lakost előállították a Püspökladányi Rendőrkapitányságra, ahol járművezetés az eltiltás hatálya alatt szabálysértés elkövetése miatt eljárást indítottak vele szemben, továbbá járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének gyanúja miatt feljelentést tettek ellene.

A rendőrség meghallgatását követően szabálysértési őrizetbe vette a férfit, a gyorsított bírósági eljárás lefolytatása érdekében.