Bűnmegelőzés Hajdúsámsonban

Rendőrség
A Debreceni Rendőrkapitányság munkatársa, Bara Pál r. zászlós tartott előadást Hajdúsámsonban.

A Debreceni Rendőrkapitányság bűnmegelőzési előadója 2016. február 24-én részt vett Hajdúsámsonban a Család és Gyermekjóléti Szolgálat szakmai tanácskozásán, amelyen az előző évi működést és a jelzőrendszer hatékonyságát értékelték.

Bara Pál r. zászlós a tanácskozáson ismertette a rendőrség áldozatvédelemmel kapcsolatos tevékenységét meghatározó jogszabályi hátteret, valamint az állami, társadalmi és civil szervezettekkel történő együttműködés jelentőségét és lehetőségeit.

A zászlós előadásában felhívta a figyelmet a fiatalkorúak által leggyakrabban elkövetett bűncselekmények jellemzőire, valamint a megelőzés jelentőségére, majd kitért az áldozattá válás elkerülésének lehetőségire. A résztvevőknek az előadó ismertette a rendőrség biztonságra nevelő DADA programját. A zászlós elmondta, hogy milyen veszélyek leselkedhetnek a diákokra, illetve miként lehet azokat elkerülni, megelőzni. Bara Pál felhívta az előadáson részt vevők figyelmét, hogy fontos a fiatalokat figyelmeztetni arra, milyen veszélyekkel jár az alkohol, a kábítószer és más bódító hatású szerek használata.

A szakmai tanácskozáson szó esett az interneten történő barangolás, a közösségi oldalakon történő ismerkedés és a „chatelés” során jelentkező veszélyekről is. A Család és Gyermekjóléti Szolgálat munkatársai hasznosnak tartották az előadást, ezért meghívták a zászlóst, hogy egy újabb előadáson részletekbe menően tudjanak tájékozódni a bűnmegelőzés lehetőségeiről.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.