Betörte a kirakatot

Rendőrség
A gyanúsított betörte az egyik bolt kirakatát Hajdúszoboszlón. A rendőrök bíróság elé állítási javaslattal fejezték be a nyomozást a fiatalemberrel szemben.

A Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya garázdaság vétség és rongálás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást egy debreceni lakossal szemben.

A nyomozás adatai szerint a gyanúsított 2016. január 21-én 22 óra körüli időben sétált Hajdúszoboszló, Szilfákalja utcában, ahol agresszívan kezdett viselkedni és a fejével be akarta törni az egyik üzlet kirakatát, mivel azonban az nem tört be, ezért a lábával rúgta be az üveget. Az esetet több járókelő is látta, akik bejelentést tettek a rendőrségre. A helyszínre érkező rendőrök intézkedés alá vonták a 16 éves debreceni fiút, akit elfogtak és bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányság előállítottak. A fiatalkorút a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták. A debreceni lakos beismerő vallomásában elmondta, hogy tettével csak a figyelmet akarta magára felhívni.

A rendőrség a fiatalkorúval szemben folytatott nyomozást a napokban befejezte és a keletkezett iratokat bíróság elé állítási javaslattal továbbította az illetékes járási ügyészségnek.