Őrizetben az idős bácsit kifosztó gyanúsítottak

Rendőrség
A rendőrök elfogták és őrizetbe vették azt a két gyanúsítottat, akik Folyáson bementek egy családi házba, ahol az ott lakó idős bácsitól eltulajdonították élelmiszerét és cigarettáját.

A rendelkezésre álló adatok szerint 2016. január 28-án 11 óra 40 perc körüli időben Folyáson két fiatalember bement egy idős férfi családi házába, ahol értékek után kutattak. A 64 éves gondozás alatt álló sértett otthon tartózkodott, azonban nem tudott rászólni a két tettesre, ezért ők tovább folytatták a kutatást, majd az egyik szekrényből élelmiszert és dohányárut tulajdonítottak el. Az egyik szomszéd látta, hogy az idős bácsihoz a két hívatlan vendég bement, ezért erről telefonon értesítette a falugondnokot.

A falugondnok szólt a polgármesternek, aki a helyi polgárőrrel közösen a házhoz ment, ahol az ingatlan teraszán meglátták a rémült bácsit, aki nem mert bemenni házába. A polgármester a polgárőrrel közösen bement az ingatlanba, ahol tetten érték a sértett szobájában bujkáló 20 éves R. Imrét és 17 éves társát. A két fiú a házból el tudott menni, azonban az esetről a polgármester bejelentést tett a rendőrségre.

A bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható két helyi lakost a rendőrök otthonaikban elfogták és a Hajdúnánási Rendőrkapitányságra előállították. A nyomozók R. Imrét és a fiatalkorú fiút gyanúsítottként kihallgatták, bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásuk indítványozására.

A Hajdúnánási Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a gyanúsítottak ellen kifosztás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja a nyomozást.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.