Meg akarta mérgezni a kutyákat

Rendőrség

A Hajdúnánási Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya állatkínzás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást T. Gábor hajdúnánási lakossal szemben.
A nyomozás adatai szerint 2016. január 14-én 5 óra 20 perckor egy hajdúnánási férfi tett bejelentést a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába arról, hogy tetten érte szomszédját, amint a kertjébe kekszet és kutyatápot dobált, amivel megmérgezte a kutyáját. A helyszínre érkező rendőrök adatgyűjtést, tanúkutatást végeztek, majd bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt elfogták az 52 éves T. Gábort. A férfi a járőröknek elmondta, hogy szomszédja kutyájának ugatása már 2015 nyara óta zavarja, nem tud éjszaka aludni tőle, ezért döntött úgy, hogy fagyállóval átitatott kekszet és kutyatápot ad az ebnek.

Előállítását követően a nyomozók kihallgatták a helyi lakost, aki a megalapozott gyanú szerint 2016. január 13-án és 14-én, a hajnali órákban követte el a bűncselekményt, amivel a kutya pusztulását okozhatta volna. Az állatorvosi ellátás eredményeként a megmérgezett kutya életben maradt.

A rendőrség a gyanúsítottal szemben folytatott nyomozást befejezte és az ügyben keletkezett iratokat 2016. január 14-én bíróság elé állítási javaslattal továbbította az illetékes járási ügyészségnek.

1 thought on “Meg akarta mérgezni a kutyákat

  1. Zavarta a kutya? Baj, ha egy gerincesnek nincs onkontrollja. Meglehet , legkozelebb olyasmi ” zavarja” ami miatt tomeggyilkossa valik. Ez elmebeteg. Surgos orvosi vizsgalatat kell hatosagilag elrendelni. Akar akarata ellenere is. Igy is kezdodhet egy tomeggyilkos meszarlasa. Szoltam! Talan , kene neki egy uj ruha is. Ra ! Vagy …meg.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.