Előzetes letartóztatásban a rabló – videóval

Rendőrség

A Debreceni Járásbíróság elrendelte annak a 31 éves férfinak az előzetes letartóztatását, aki a megalapozott gyanú szerint egy gáz-riasztó fegyverrel kirabolt egy italboltot Hajdúszoboszlón.

Mint ahogy arról korábban hírt adtunk, egy kapucnit és símaszkot viselő férfi 2016. január 9-én 10 óra 40 perc körüli időben bement egy hajdúszoboszlói italboltba. Az elkövető egy fegyverrel vagy annak utánzatával a kezében azt mondta az eladónak, hogy „a pénzt kérem!”. Miután a megrémült nő a kasszában lévő készpénzt átadta, a férfi elmenekült a helyszínről.

Az esetről történt bejelentést követően a rendőrök azonnal a helyszínre mentek, ahol széleskörű adatgyűjtést és tanúkutatást végeztek. A beszerzett információkat alapján a rendőrök 6 órán belül azonosították és a városban elfogták a 31 éves helyi lakost, akit a bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányságra előállítottak. Gyanúsítotti kihallgatásán Sz. Mátyás beismerő vallomást tett.

A házkutatás során a nyomozók megtalálták és lefoglalták a bűncselekmény elkövetéséhez használt gáz-riasztó fegyvert, az eltulajdonított készpénz egy részét, valamint a gyanúsított símaszkját és az elkövetéskor használt ruházatát.

A rendőrség által bűnügyi őrizetbe vett férfi előzetes letartóztatását a Debreceni Járásbíróság 2016. január 12-én elrendelte.

Sz. Mátyás ellen a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya fegyveresen elkövetett rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja a nyomozást.