Két órán belül megtalálták a Debrecenből ellopott autót

Rendőrség
A debreceni rendőrök elfogták és őrizetbe vették a 21 éves fiatalembert.

Egy férfi 2015. december 26-án 11 óra 49 perckor tett bejelentést a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába arról, hogy a Debrecen, Libakert utcában parkoló fehér színű, Suzuki típusú személygépkocsiját ismeretlen tettes az éjszaka folyamán ellopta. A rendőrök a helyszínen és a város területén adatgyűjtést végeztek a gépkocsi és az elkövető felkutatása érdekében, amely két órán belül eredményre vezetett. A járőrök 13 óra 28 perckor Debrecen, Pallagi úton megállítottak egy fehér Suzuki típusú személygépkocsit és igazoltatták a sofőrjét.

B. Richárd elmondta, hogy jogosítvánnyal nem rendelkezik, mivel őt a bíróság a vezetéstől eltiltotta. A rendőrök az adatainak leellenőrzésekor megállapították, hogy a 21 éves férfit a Debreceni Járásbíróság 2016. november 27-ig a járművezetéstől jogerősen eltiltotta, valamint a vele szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott, megállapították továbbá, hogy a férfi által vezetett személygépkocsi körözés hatálya alatt áll, mivel azt a Suzuki típusú gépkocsit tulajdonították el pár órával korábban.

B. Richárdot a rendőrök elfogták és előállították a Debreceni Rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként kihallgatták, bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására. A gyanúsított a bűncselekmény elkövetését elismerte és elmondta, hogy csak kocsikázni akart a városban.

A lefoglalt személygépkocsit a nyomozók visszaadták a sértettnek.

A Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a helyi lakos ellen lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja a nyomozást.