Taxiból, hajánál fogva rángatták ki a fiatal lányt

Rendőrség
A Hajdú-Bihar megyei nyomozók vádemelési javaslattal fejezték be a nyomozást.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya személyi szabadság megsértése bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást a 20 éves V. Sándor és a 20 éves S. Gábor ellen.

A nyomozás adatai szerint a két gyanúsított 2015. március 24-én délután gépjárművükkel Hajdúböszörmény, Nagy-Bocskai Szőlőskertbe hajtottak, ahol megvárták, amíg V. Sándor barátnője egy taxival megérkezett az utcába. A két fiatalember ekkor gépkocsijukkal a taxi után hajtott, majd azt megelőzték és a sofőrt megállásra kényszerítették. Ekkor V. Sándor odament a taxihoz, majd a 17 éves lányt a hajánál fogva kirángatta a gépjármű hátsó üléséről, majd arra kényszerítette, hogy menjen az ő gépkocsijukhoz, majd a férfi egyszer a sértett fejét a jármű tetejébe verte és belökte őt az ülésre. A lány el tudott menekülni a kocsiból, azonban V. Sándor utolérte és bántalmazni kezdte őt, majd ismét belökte a járműbe és társával együtt elhajtottak a 17 éves sértettel Hajdúhadházra.

A taxiban ülő két utas az esetről bejelentést tett a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába. A nyomozók azonnal megkezdték az adatgyűjtést a két férfi felkutatása érdekében, amely aznap esete eredményre vezetett. A helyi rendőrök Hajdúhadházon elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható két helyi lakost, akikkel ott tartózkodott a 17 éves sértett is. A járőrök a két férfit előállították a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányságra, ahol a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták őket. A rendőrség V. Sándort bűnügyi őrizetbe vette és előterjesztést tett előzetes letartóztatásának indítványozására. Az illetékes bíróság 2015. március 27-én a férfival szemben lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el. Társa, S. Gábor a büntetőeljárás során szabadlábon védekezhetett.

Az ügyben folytatott nyomozást a rendőrség a napokban befejezte és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal küldte meg az illetékes ügyészségnek.