Az utcán verekedtek össze

Rendőrség
A balmazújvárosi rendőrök vádemelési javaslattal fejezték be a nyomozást azzal a 34 éves férfival szemben, aki a megalapozott gyanú szerint bántalmazott egy helyi férfit.

A Balmazújvárosi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya garázdaság vétség és könnyű testi sértés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást a 34 éves S. G. Zoltánnal szemben.

A helyi rendőrök 2015. augusztus 6-án 20 óra 40 perc körüli időben Balmazújvárosban járőröztek, amikor arra lettek figyelmesek, hogy az egyik utcában, egy családi ház előtt több személy hangosan kiabál, vitatkozik. A járőrök odasiettek és megállapították, hogy S. G. Zoltán helyi lakos a nevelt fiáért ment a sértett házához, mivel a fiú ott tartózkodott barátnőjénél. A házból kijött az ott lakó sértett, akit a 34 éves férfi előzetes szóváltást követően bántalmazott. A rendőrök gyanúsítottként kihallgatták a helyi lakost, aki a bűncselekmény elkövetését elismerte. Tettét azzal indokolta, hogy a nevelt fia napok óta nem ment haza a barátnőjétől, ezért ment a házhoz, ahol a fiú barátnőjének édesapjával szóváltásba keveredett. A 35 éves férfi a rendőrkapitányságon magánindítványt terjesztett elő bántalmazójával szemben, aki ellen könnyű testi sértés vétség elkövetése miatt is eljárás indult.

A Balmazújvárosi Rendőrkapitányság a gyanúsított ellen – szabadlábon hagyása mellett – folytatott nyomozást a napokban befejezte és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal megküldte az illetékes járási ügyészségnek.